Logo Hoogezand-SappemeerOntwerpbestemmingsplan Faunapassage Westerbroek

De gemeente maakt een nieuw postzegel-bestemmingsplan voor een stuk landbouwgrond aan de Hesselinkslaan in Westerbroek. Dit planperceel is onderdeel van het nog te ontwikkelen EHS (Ecologische Hoofd Structuur) in Westerbroek. In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat in een bepaald gebied is toegestaan aan gebruik en bebouwing.

Doel van de bestemmingsplanherziening is de realisatie van een deel van de EHS en aanleg van een ecoduiker t.b.v. een veilige oversteek voor o.a. otters en dassen. Het voor het planperceel geldende bestemmingsplan Buitengebied zal hiertoe worden herzien. De bestemming van het perceel voormalig landbouwgrond wordt gewijzigd van ‘agrarisch’ in ‘natuur’ en in de regels wordt een functieaanduiding ‘ecotunnel’ toegevoegd.

Inzagetermijn

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage vandonderdag17juli2014 tot en metwoensdag27 augustus 2014. Het ontwerp bestemmingsplan is te digitaal te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planid nummer is NL.IMRO.0018.BP110passage-20on. U kunt ook op adres zoeken. Op afspraak is het plan ook eventueel op het gemeentehuis te raadplegen.

Ziens wijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging op verschillende manieren een reactie geven op het plan door middel van een zienswijze. Voor een schriftelijke zienswijze stuurt u een brief aan de gemeente t.a.v. de Gemeenteraad, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand.

Wanneer u mondeling wilt reageren dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, mevrouw E.M.E. Jansema, tijdens de periode van terinzagelegging via onderstaand telefoonnummer.

Vervolg

Het college doet de gemeenteraad een voorstel voor vaststelling van het bestemmingsplan. In dit stuk wordt ingegaan op eventueel ingediende zienswijzen.

Informatie

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 37 38 84.

Hoogezand 16 juli 2014

Naar boven