Logo Scherpenzeel
Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Scherpenzeel-Breeschoten, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 26 juni 2014 het bestemmingsplan “Landgoed Scherpenzeel-Breeschoten” (NL.IMRO.0279.BP2014NBreeschoten-vg01) heeft vastgesteld.

Wat beoogt dit plan

Het plan voorziet in de herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied 2006” voor de realisatie van 5,7 hectare nieuwe natuur en een buurtschap van drie woningen op het per-ceel Breeschoten 4. Het agrarisch bedrijf wordt beëindigd en alle overtollige agrarische bedrijfsgebouwen, behalve de boerderij, worden gesloopt. Bij de boerderij worden twee vrijstaande woningen gerealiseerd.

U kunt het plan inzien

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 22 juli 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien via de gemeentelijke website www.scherpenzeel.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0279.BP2014NBreeschoten-vg01)

Beroep

Het is mogelijk om tijdens de inzagetermijn (dus tot en met 2 september 2014), schriftelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, beroep in te stellen. Het instellen van beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitten van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven