Regeling van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 14 juli 2014, nr. MinBuZa.2014.363181, tot wijziging van de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op artikel 2 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 4 komt het bedrag te luiden: € 2,16 miljoen.

B

In artikel 5 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Het tweede lid, onderdeel c, komt te luiden:

  • c. een exportadviesonderneming, die statutair of naar werkzaamheden gericht of mede gericht is op het adviseren en begeleiden van MKB-ondernemingen op het gebied van internationaal ondernemen en export;.

2. Het derde lid, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. zij in voldoende mate beschikken over deskundige personele capaciteit op ten minste hbo-niveau met drie of meer jaren ervaring met het in het kader van de in het tweede lid, onderdeel c, bedoelde kerntaken adviseren en begeleiden van en in een nauwe relatie met MKB-ondernemingen op het terrein van internationaal ondernemen en export, en.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen

TOELICHTING

Deze wijzigingen omvatten enerzijds een verhoging van het subsidieplafond voor toepassing van de regeling in 2014 en anderzijds een aanscherping van de criteria waaraan de aanbieders van een ondersteuningstraject moeten voldoen. Het moet gaan om aanbieders waarvan het adviseren en begeleiden van MKB-ondernemingen op het gebied van internationaal ondernemen en export tot de kerntaken behoort.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen

Naar boven