Logo Blaricum
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘herontwikkeling winkelcentrum De Balken’ in de Bijvanck, Blaricum

Op 12 december 2011 heeft de gemeente Blaricum een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen, voor de herontwikkeling van het winkelcentrum De Balken en de bouw van tijdelijke noodwinkels. Deze aanvraag heeft 6 weken ter inzage gelegen. De vergunningen zijn toen niet verleend omdat de aanvrager failliet ging. Inmiddels heeft een andere aannemer het bouwplan overgenomen. De stukken worden daarom opnieuw ter inzage gelegd.

Overeenkomstig artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij het voornemen hebben om een omgevingsvergunning ‘bouwen’ te verlenen. Deze omgevingsvergunning is bedoeld voor de herontwikkeling van het winkelcentrum De Balken aan de Hooibrug in de Bijvanck.

Het gehele bouwplan voorziet in de (her)bouw van winkels met daarop de realisatie van appartementen (totaal 4 bouwlagen) aan de Hooibrug, de realisatie van een geldautomaat aan de Hooibrug en de herinrichting van het openbare gebied rondom het winkelcentrum. De bouw van de winkels, appartementen en geldautomaat kunnen alleen mogelijk worden gemaakt door af te wijken van het bestemmingsplan (ex artikel 2.12 van de Wabo).

Voor de herontwikkeling van het winkelcentrum wordt geen exploitatieplan ex artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld omdat in het verhaal van kosten is voorzien door middel van een anterieure overeenkomst.

De aanvragen om de omgevingsvergunning, het ontwerpbesluit, het stedenbouwkundige plan en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf maandag 21 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage. In deze periode kan een ieder de stukken inzien bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het stedenbouwkundige plan en de ruimtelijke onderbouwing zijn ook te raadplegen via www.blaricum.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze herontwikkeling winkelcentrum Bijvanck’. Voor een mondelinge reactie dient u tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzageligging, een afspraak te maken bij de heer B. Gangelhof van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14 035. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze of via e-mail kenbaar te maken.

Naar boven