Logo BaarnOntwerpwijzigingsplan Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Amerpoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 18 juli 2014 tot en met donderdag 28 augustus 2014 het ontwerp van het wijzigingsplan “Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Amerpoort” voor een ieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op een deel van het terrein van zorginstelling Amerpoort en maakt vervangende nieuwbouw van een zorggebouw aan de Mariaoordlaan mogelijk.

Vigerend bestemmingsplan

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan “Drakenburgergracht-Zorg”. In dit bestemmingplan zijn de gronden bestemd als “Maatschappelijk-Zorg”. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid voor het college van burgemeester en wethouders opgenomen om onder andere de ligging, omvang en vorm van de bouwvlakken te kunnen wijzigen. Uitgangspunt hierbij is dat het totaal te bouwen brutovloeroppervlak van alle bouwvlakken bij elkaar opgeteld niet overschreden wordt.

Inhoud wijzigingsplan

In het geldende bestemmingsplan “Drakenburgergracht-Zorg” is geen bouwvlak opgenomen op de gewenste locatie aan de Mariaoordlaan. In dit wijzigingsplan wordt een bouwvlak toegevoegd om vervangende nieuwbouw op de gewenste locatie mogelijk te maken. Een ander bouwvlak wordt teruggebracht in m2 bvo. Het brutovloeroppervlak in de bouwvlakken neemt dus per saldo niet toe. Met deze wijziging wordt het juridisch planologisch mogelijk gemaakt om het zorggebouw te kunnen realiseren.

Ter inzage

Het ontwerp van het wijzigingsplan “Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Amerpoort” met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpplan op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het ontwerp van het wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.WP0046-ON01).

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van18 juli 2014 tot en met donderdag 28 augustus 2014, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze op het genoemde ontwerpwijzigingsplan indienen kan:

  • 1.schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. zienswijze wijzigingsplan Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Amerpoort;

  • 2.mondeling door contact op te nemen met Emmi Nelissen tel. 035- 5481782.

Verdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of er zienswijzen zijn ingediend en of naar aanleiding van de ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. Burgemeester en wethouders nemen daarop een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en over het vaststellen van het wijzigingsplan. Nadat het vastgestelde wijzigingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven