Exploitatie- en planschadeovereenkomst 380/150 kV transformator- en schakelstation Breukelen-Kortrijk afgesloten, Ministerie van Economische Zaken

Op 3 juli 2014 is door TenneT TSO B.V. en de Staat der Nederlanden in het kader van het project ‘380/150 kV transformator- en schakelstation Breukelen-Kortrijk’ een exploitatie- en planschadeovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst regelt dat de Staat bepaalde kosten, die samenhangen met het inpassingsplan ‘380/150 kV transformator- en schakelstation Breukelen-Kortrijk’, kan verhalen op TenneT TSO B.V.

Overeenkomstig artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening wordt hierbij een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage gelegd.

Tussen de Staat der Nederlander (de minister van Economische Zaken) en TenneT TSO B.V. is, in het kader van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), op 3 juli 2014 een overeenkomst gesloten.

De overeenkomst betreft de besluitvorming over de realisatie van een 380/150 kV transformator- en schakelstation bij Breukelen in de gemeente Stichtse Vecht.

Het betreft de gronden waarop het inpassingsplan ‘380/150 kV transformator- en schakelstation Breukelen-Kortrijk’, dat is vastgesteld op 17 juni 2014, betrekking heeft.

TenneT is voornemens dit project te realiseren. De Staat spant zich met name in om het inpassingsplan voor het project vast te stellen, in werking te laten treden en onherroepelijk te doen worden.

TenneT betaalt aan de Staat een exploitatiebijdrage met overeenkomstige toepassing van het Besluit ruimtelijke ordening en heeft zich bereid verklaard eveneens de kosten verbonden aan eventuele uit het inpassingsplan voortvloeiende planschade voor haar rekening te nemen.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven