Logo Gelderland
Coördinatieregeling overnachtingshaven Lobith – toepassing ex artikel 3.33 Wro, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten op grond van artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 9 juli 2014 hebben besloten om de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder b, van de Wro toe te passen op het project Overnachtingshaven Lobith.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten:

  • het inpassingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

  • vergunning op grond van de Waterwet;

  • vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998;

  • ontheffing op grond van de Flora- en Faunawet;

  • vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

De bevoegdheid tot besluitvorming over deze besluiten ligt bij de verschillende overheidsorganen en er zijn verschillende procedures van toepassing. De voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten vinden plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt.

Voor eenieder bestaat te zijner tijd de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerp-besluiten. Belanghebbenden kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

De officiele bekendmaking is te vinden in het provinciaal blad op www.officielebekendmakingen.nl Het is niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen (artikel 8:5, bijlage 2 Awb).

Naar boven