Logo Aalsmeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële Herziening Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 19 december 2013 het bestemmingsplan ‘Partiële Herziening Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 7 juni 2013 tot en met donderdag 18 juli 2013 voor een ieder ter inzage gelegen.

Plangebied en Doelstelling

Het plangebied van de partiële herziening bestaat uit het plangebied van het vigerende bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’. Globaal beslaat het plangebied het gebied van de Westeinderplassen en de Uiterweg als begrensd door de Herenweg, Kudelstaartseweg, Stommeerweg en de Ringvaart van de Haarlemmermeer.

De partiële herziening is voorbereid in samenhang met het bestemmingsplan ‘Woonarken’. Het bestemmingsplan ‘Woonarken’ beoogt de bestaande woonarken in de gemeente planologisch te verankeren. Dit houdt in dat de regels met betrekking tot ligplaatsen voor woonarken uit het vigerende bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’ worden geschrapt. Op deze wijze worden conflicterende planologische regelingen voorkomen.

Inzage

Het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 24 januari 2014 gedurende zes weken tot en met 6 maart 2014 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur);

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • als pdf-bestand via www.aalsmeer.nl (volg keuzemenu: wonen en leven/ bestemmingsplannen en structuurvisies/bestemmingsplannen).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. een ieder tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven