Logo Aalsmeer
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Woonarken’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 19 december 2013 het bestemmingsplan ‘Woonarken’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 7 juni 2013 tot en met donderdag 18 juli 2013 voor een ieder ter inzage gelegen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan ‘Woonarken’ beoogt een centrale en eenduidige regeling tot stand te brengen voor de bestaande woonarken in de gemeente, die uitvoerbaar en handhaafbaar is. Het beleidsmatige doel is om een actueel beheerskader te bieden voor de bestaande situatie en kleinschalige ontwikkelingen, zoals uitbreiding van woonarken en bebouwing op de wal. Het plangebied bestaat uit de verschillende deelgebieden in de gemeente, waarbinnen zich ligplaatsen voor woonarken bevinden. Het gaat hierbij globaal om (delen van) de Herenweg, Kudelstaartseweg, Stommeerweg, Uiterweg en Oosteinderweg en achterliggende percelen.

In samenhang met het bestemmingsplan is tevens een “Beeldkwaliteitplan ‘Woonarken” voorbereid. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 19 december 2013 tevens het “Beeldkwaliteitplan Woonarken” vastgesteld en bepaald dat deze onderdeel uitmaakt van de Welstandsnota Aalsmeer 2013. De Welstandsnota Aalsmeer 2013 is eveneens op 19 december 2013 vastgesteld. Van de vaststelling van de Welstandsnota Aalsmeer 2013 is op 2 januari 2014 kennis gegeven.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 24 januari 2014 gedurende zes weken tot en met 6 maart 2014 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Woonarken’ met planidentificatiecode NL.IMRO.0358.WOONARKEN-VG01 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • de papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur);

  • de papieren versie van het bestemmingsplan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en als pdf-bestand beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl (volg keuzemenu: wonen en leven/ bestemmingsplannen en structuurvisies/bestemmingsplannen).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. een ieder tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Tegen het vastgestelde Beeldkwaliteitplan Woonarken staat geen beroep open.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven