Logo Elburg
Terinzagelegging van het ontwerpbestemmingplan ‘1e Partiële herziening Bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht’ van de gemeente Elburg en het ontwerpraadsbesluit, Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘1e Partiële herziening Bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht’ van de gemeente Elburg en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Ten behoeve van het bestemmingsplan is geen exploitatieplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied van het beschermde stadsgezicht, globaal omsloten door de Paterijstraat, Hellenbeekstraat, Kamperdijk, Havenkade, Flevoweg, Wildemaetstraat, Gregorystraat, via het sportpark richting Zuiderzeestraatweg Oost, Zwolscheweg te Elburg.

Het plan voorziet erin om binnen de bestemmingen ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ en ‘Verkeer-Parkeren’ het plaatsen van terrassen en standplaatsen te regelen, een en ander (terrassen) als gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 16 april 2014 in verband met beroep over het vastgestelde bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’.

Met ingang van woensdag 16 juli 2014 liggen het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan c.a. gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor (themabalie 3 van het klantcontactcentrum) en kunnen deze stukken gedurende de bovengenoemde periode worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl; onder bekendmakingen; bestemmingsplan. Op de landelijke website kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd onder:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPBESCHSTAD2014-ONT1

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan c.a. en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met de heer W. Vierhuizen (tel. 0525-688688) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Elburg, 15 juli 2014.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven