Logo Aa en Hunze
Vaststelling bestemmingsplan Boerderij Kamps Rolde, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 25 juni 2014 het bestemmingsplan ‘Boerderij Kamps Rolde’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan beoogt meerdere functies toe te staan binnen de bebouwing op het perceel Kamps 1 te Rolde, beter bekend als Boerderij Kamps. In 2011 is de historische boerderij 'Kamps' door een calamiteit verloren gegaan. De herbouw van de boerderij is reeds gestart en het initiatief is ontstaan een theater/concertzaal met ondergeschikte horeca en een bed & breakfast te realiseren. Het perceel had al een woonbestemming en is er een omgevingsvergunning afgegeven voor het geven van cursussen, workshops en persoonlijke coaching.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is de volgende wijziging aangebracht in het vastgestelde plan:

  • het aantal Bed & Breakfast kamers op het perceel Kamps 1 te Rolde wordt beperkt tot maximaal 4 kamers in het hoofdgebouw voor maximaal 10 personen.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage met ingang van 17 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie van het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het bestemmingsplan gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente ( www.aaenhunze.nl) en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven