Logo De Friese Meren
Vooraankondiging voornemen en tevens ontwerpbestemmingsplan ‘Tjerkgaast – De Bolten/De Stikels en Gaestdyk 17’, Friese Meren

Burgemeester en wethouders van gemeente De Friese Meren geven op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit op de ruimtelijke ordening, kennis van haar voornemen om een bestemmingsplan ex artikel 3.8 Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) voor te bereiden ten behoeve van de verplaatsen van het agrarisch bedrijf van het perceel Gaestdyk 17 te Tjerkgaast naar het perceel op de hoek van de wegen de Bolten/de Stikels (Tjerkgaast).

Aan het verplaatste agrarische bedrijf wordt een agrarische bestemming met bijbehorend bouwvlak toegekend en aan (een deel van het perceel) aan de Gaestdyk 17 te Tjerkgaast wordt een woonbestemming toegekend. Tegelijkertijd met dit voornemen wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit ter vaststelling van het bestemmingsplan liggen met ingang van 24 januari 2014 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure en op de servicepunten in Balk, Dubbelstraat 1 en Lemmer, Vissersburen 88 gedurende de openingstijden. U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.defriesemeren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk en/of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit. De zienswijze dient gericht te worden aan de gemeenteraad van

De Friese Meren op de volgende wijzen:

  • Schriftelijk: adres Postbus 101, 8500 AC Joure;

  • Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen na afspraak via telefoonnummer 14 05 14. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven