Ontwerpwijzigingsplan De Clinckhoeff en ontwerpbeschikking hogere grenswaarde, Omgevingsdienst regio Utrecht

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 17 juli 2014 gedurende 6 weken de volgende ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

Bevoegd gezag

Ontwerp besluit

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerp wijzigingsplan De Clinckhoeff ( NL.IMRO.0353.201307Clinckhoeff-On01)

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerp beschikking Hogere waarden wijzigingsplan De Clinckhoeff

Toelichting op de ontwerp besluiten

Ontwerp wijzigingsplan De Clinckhoeff

Het ontwerp wijzigingsplan heeft van maart tot eind april 2014 ter inzage gelegen. De ontvangen reacties op het wijzigingsplan hebben aanleiding gegeven het ontwerp wijzigingsplan aan te vullen en opnieuw ter inzage te leggen.

Het bestaande winkelcentrum De Clinckhoeff wordt deels gerenoveerd en er worden winkelruimten en woningen toegevoegd. In het vigerende bestemmingsplan IJsselstein Noordoost is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de revitalisering van het winkelcentrum. Het wijzigingsplan geeft conform artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening invulling aan de wijzigingsbevoegdheid en zal na vaststelling als vigerend juridisch – planologisch kader dienen.

Ontwerp beschikking hogere waarden wijzigingsplan De Clinckhoeff

In het plan Clinckhoeff worden 33 woningen gerealiseerd. Voor 12 van de 33 woningen wordt vanwege De Baan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden.

Ontwerp besluiten ter inzage

Het ontwerp wijzigingsplan en ontwerp beschikking hogere waarden liggen van 17 juli t/m 27 augustus 2014 ter inzage bij het Klantcontactcentrum. Daarnaast is het ontwerp wijzigingsplan De Clinckhoeff via de gemeentelijke website en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Gedurende de genoemde periode kan een ieder bij voorkeur een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein, p.a. Omgevingsdienst regio Utrecht, postbus 13101, 3507 LC Utrecht. In de zienswijze moet worden aangegeven op welk(e) ontwerp besluit(en) de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven