Logo Hoogeveen
Vaststelling bestemmingsplan Stadscentrum, deelplan Prins Mauritsplein 2013, Hoogeveen

Het college van B&W maakt bekend dat de gemeenteraad op 3 juli 2014 het bestemmingsplan “Stadscentrum, deelplan Prins Mauritsplein 2014”, gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan voor het gebied vast te stellen. Er is wel een grondexploitatie Mauritsplein vastgesteld.

Het bestemmingsplan "Stadscentrum, deelplan Prins Mauritsplein 2013" maakt de vestiging mogelijk van maximaal 4 bedrijfskavels met bedrijfswoningen aan de Industrieweg. Ten zuiden daarvan worden 3 stroken mogelijk gemaakt ten behoeve van de functies wonen en wooncentrum. De meest noordelijke strook ten behoeve van gestapelde bouw (wooncentrum).

De middelste strook ten behoeve van aaneengesloten bebouwing en/of middels een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van vrijstaande bebouwing.

De meest zuidelijke strook ten behoeve van vrijstaande bebouwing en/of middels een afwijking ten behoeve van aaneengesloten bebouwing.

Ten zuiden van deze woonstroken blijft parkeergelegenheid gehandhaafd op het Mauritsplein.

In het voormalige Klooster en de daarachter nieuw op te richten bebouwing kunnen functies ten behoeve van gezondheidscentrum, wonen en horeca tot en met categorie 2 worden gerealiseerd.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de brandweerkazerne en de Industrieweg, aan de oostzijde, zuidzijde en deels westzijde door de bebouwing aan het Mauritsplein, door het Kloosterpad en de Brinkstraat.

Aanpassing bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding, in de regels en de toelichting. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel/-besluit waarin de wijzigingen staan opgesomd.

Inzage

De stukken liggen van 17 juli 2014 tot en met 27 augustus 2014 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2013BP8017005-VG01. Tevens kunt u het plan raadplegen via www.hoogeveen.nl/inzage.

Beroep/ verzoek voorlopige voorziening

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Daarnaast kan iedere belanghebbende tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven