Logo Roerdalen
Ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg, Roerdalen

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de ontwerp-Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg ter inzage ligt tot en met 20 augustus 2014 bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. U kunt het plan ook inzien op www.roerdalen.nl bij Structuurvisie en op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1669.SVWonenZorgWoonomg-ON01.)

In deze structuurvisie wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van het beleidsveld ‘Wonen’ voor de korte termijn (2014 t/m 2017) en met een doorkijk naar de lange termijn (2018 t/m 2023) vastgelegd.

Grote lijn ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving.

Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer en meer op kwalitatieve groei.

De ontwerp Structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de gemeenten woningbouw de komende jaren wenselijk vindt en de wijze waarop het aantal woningbouwplannen wordt afgestemd op de behoefte. Dit betekent dat beleidsmatig is vastgelegd hoe de planvoorraad voor woningen wordt afgebouwd. Niet uit te sluiten is dat binnen de planperiode van de Structuurvisie ook directe bouwmogelijkheden moeten komen te vervallen. De ontwerp Structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen. Bestemmingsplannen hebben dat wel.

Zienswijzen indienen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijzen met betrekking tot de ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving indienen. Dat kunt u doen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken (met het team REO) via telefoonnummer (0475) 538 888.

Naar boven