Logo Middelburg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Mortiere, Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 7 juli 2014 het bestemmingsplan Mortiere gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft de woonwijk Mortiere en het omliggende bedrijventerrein, de golfbaan en Woonboulevard Mortiere. Het terrein rondom het Zeeuwse Evenementen Podium valt niet in het plangebied.

De gemeenteraad heeft eerder op 25 juni 2013 besloten het bestemmingsplan Mortiere gewijzigd vast te stellen. Tegen dat besluit is beroep aangetekend. Op 9 april 2014 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) uitspraak gedaan over dit beroepschrift.

De ABRvS heeft het beroepschrift grotendeels ongegrond verklaard, met uitzondering van één onderdeel. Het gaan dan om de wijze waarop de bestaande sportzaken op de Mortiereboulevard zijn geregeld. De specifieke aanduiding ‘detailhandel in sport en spel’ die op de verbeelding op beide panden was gelegd en artikel 1.47 zijn door de ABRvS in deze uitspraak uit het bestemmingsplan geschrapt.

Voor het overige is het bestemmingsplan Mortiere zoals dat op 25 juni 2013 is vastgesteld, onherroepelijk geworden en in werking getreden.

De ABRvS stelt in de uitspraak de gemeenteraad van Middelburg in de gelegenheid om binnen 16 weken na de uitspraak op de genoemde twee punten een nieuw vaststellingsbesluit te nemen. Met het besluit van 7 juli 2014 heeft de gemeenteraad aan deze opdracht voldaan.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan 2 wijzigingen doorgevoerd:

  • 1. Op de verbeelding is op de panden Mortiereboulevard 20 en 22 de aanduiding ‘specifieke vorm van detailhandel -1’ toegevoegd;

  • 2. Artikel 1.47 komt als volgt te luiden:

    • 1.47 detailhandel in sport en spel

      Detailhandel in:

      • 1. Watersportartikelen, waaronder plezierjachten, motorboten, kano’s en roeiboten, surfplanken, duiksportartikelen, onderdelen en accessoires voor watersportartikelen, eventueel in combinatie met watersportkleding;

      • 2. Kampeerartikelen, waaronder kampeertenten, kampeerbenodigdheden en accessoires;

      • 3. Sport- en spelartikelen, en bijbehorende accessoires, waaronder vallen:

        • a. Sportartikelen, waaronder voetballen, ski’s, schaatsen, tennisrackets, biljarts, hometrainers en dergelijke;

        • b. Sportkleding;

        • c. Sportschoeisel;

        • d. Sportprijzen, bekers en medailles;

        • e. Speelgoed, waaronder spellen, puzzels, spelcomputers, modelbouwdozen.

          De omzet in de onder 3 genoemde artikelen afzonderlijk mag niet meer dan 70% van de totale omzet van het bedrijf bedragen.

Ter inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 17 juli 2014 gedurende zes weken (tot en met 27 augustus 2014) voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder wonen en leven / (ver)bouwen en onderhoud / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het plan raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u het plan inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPMOR-VW02 in te vullen.

Uitsluitend tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 16 juli 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven