Logo Oud-Beijerland
Ontwerpbestemmingsplan Kloosring/Krakestee, Oud-Beijerland

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘KLOOSRING/KRAKESTEE’ TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kloosring/Krakestee’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2013021-ON99) ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied is voornamelijk gelegen tussen de Beneden-Oostdijk en de Kloosring, in het noordwesten van de wijk ‘Poortwijk’, op de gronden die momenteel deel uitmaken van de percelen Beneden-Oostdijk 58 en 60. Ten westen van het plangebied zijn het Boezempad en een waterloop gelegen. Verder noordwaarts ligt het bedrijventerrein ‘De Bosschen’. Ten oosten van het plangebied bevinden zich het tuincentrum ‘Tuinwereld en enkele vrijstaande woningen. Ten zuiden tenslotte ligt woningbouw van wijk ‘Poortwijk’.

Aanleiding en inhoud

Op de percelen Beneden Oostdijk 58 en 60 wordt de bestaande bebouwing vervangen door vijftien vrijstaande woningen. De eigenaren verkopen een deel van de grond aan de gemeente voor de verlegging ven de Kloosring ter plaatse en het ontwikkelen van woningbouw als afronding van de Kloosring. Deze woningbouw is als uitwerkingsverplichting opgenomen, waarbij als uitgangspunt geldt dat er maximaal veertien woningen mogen worden gebouwd. Tot slot wordt aan de oostzijde van het plangebied de aanleg van een doorgaande fietsroute mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopmoment

Gemeente Oud-Beijerland organiseert op donderdag 17 juli 2014 van 16.30 – 18.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis, waar u de plannen en stukken kunt bekijken en vragen kunt stellen aan de aanwezige medewerkers en vertegenwoordigers van de ontwikkelende partij.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kloosring/Krakestee’, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de heer H. van der Horst of de heer M. Dorrepaal van afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoon (0186) 64 65 66.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, 11 juli 2014

Naar boven