Logo ArnhemVastgesteld bestemmingsplan Rijzenburg

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2014 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ‘Rijzenburg’

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.826-0301

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Rijzenburg’ en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 10 juli gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. 

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.826-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.826-/NL.IMRO.0202.826-0301

 

Plangebied

Het plangebied betreft het pand Koningsweg 17 te Arnhem en de directe omgeving van dit pand. In het pand, de voormalige boerderij “Rijzenburg”, was tot enkele jaren geleden een restaurant gevestigd. Het bestemmingsplan is om deze reden ook “Rijzenburg” genoemd.

Aanleiding en doel

De Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe (eigenaar van dit pand) heeft in het voorjaar van 2010 de verdere exploitatie van een restaurant op deze locatie beëindigd. Het Nationaal Park heeft vervolgens besloten om het bestaande gebouw te behouden, het gebouw aan de buitenzijde onaangetast te laten en het interieur te willen verbouwen tot twee zelfstandige woningen.

Voor deze gewenste functiewijziging van het bestaande gebouw en de omliggende gronden is een wijziging van het geldende bestemmingsplan plaatse noodzakelijk. Het bestemmingsplan “Rijzenburg” is een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Arnhem Noord 2007”. In dit plan heeft het pand een horecabestemming, deze wordt nu omgezet naar een woonbestemming.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Arnhem 9 juli 2014

Naar boven