Logo Noord-Brabant
Voorgenomen proactieve aanwijzing ‘recreatieve zone De Heihorsten’, Noord-Brabant

Op 30 januari 2013 heeft de raad van de gemeente Someren het bestemmingsplan ‘Recreatieve zone de Heihorsten’ vastgesteld. In dit bestemmingsplan zijn recreatieve functies opgenomen in samenhang met landschapsontwikkeling en het ter plaatse beëindigen van vijf intensieve veehouderijen. Binnen voornoemd bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die de mogelijkheid biedt om een aantal in het plan opgenomen functies en maximaal toegestane bebouwing uit te breiden.

De in de wijzigingsbevoegdheid opgenomen uitbreidingen passen niet binnen de kaders van de Verordening ruimte 2012 van de provincie Noord-Brabant. Om de gewenste uitbreidingen toch mogelijk te maken zijn Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant voornemens de gemeente Someren een proactieve aanwijzing als bedoeld in artikel 13.3 Verordening ruimte 2012 te geven, waarbij zij deze gemeente opdraagt een wijzigingsplan vast te stellen dat de hiervoor genoemde uitbreidingen mogelijk maakt. Deze voorgenomen proactieve aanwijzing ligt, tezamen met het ontwerp-wijzigingsplan vanaf 29 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Someren bij het klantencontactcentrum (KCC), Wilhelminaplein 1, 5711 EK in Someren. Het KCC is geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het ontwerp-wijzigingsplan en de ontwerp-proactieve aanwijzing buiten de openingstijden van het KCC kan een afspraak worden gemaakt. De voorgenomen proactieve aanwijzing ligt tijdens kantooruren ook zes weken ter inzage in het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV in ’s-Hertogenbosch.

Het ontwerp-wijzigingsplan en de ontwerp-proactieve aanwijzing met bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (ontwerp-proactieve aanwijzing NL.IMRO.9930.paheihorst-on01).

Daarnaast is de ontwerp-proactieve aanwijzing met bijbehorende stukken te raadplegen via http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl . Gedurende voornoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijzen kenbaar maken ten aanzien van de voorgenomen proactieve aanwijzing.

U kunt uw schriftelijke zienswijzen richten aan de gemeenteraad van Someren, postbus 290, 5710 AG Someren. Indien u uw zienswijzen mondeling wenst in te brengen dan kunt u contact opnemen met de heer Klarenaar via telefoonnummer 0493-494888.

Naar boven