Logo Boekel
Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Het Goor 9, Boekel

Het college van burgemeester en wethouders van Boekel heeft in de vergadering van 24 juni 2014 besloten het wijzigingsplan “Het Goor 9, Boekel” gewijzigd vast te stellen.

Beschrijving

Het wijzigingsplan gaat over het bestaande agrarische bouwblok aan Het Goor 9 te Boekel en de bijhorende agrarische gronden. Het wijzigingsplan heeft tot doel om het agrarische bouwblok ter plaatse van vorm te veranderen en te vergroten tot 1,5 hectare. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat het gevestigde melkrundveebedrijf kan uitbreiden met een nieuwe melkstal met wachtruimte, een opslagloods en enkele sleufsilo’s. Tevens is via het plan geregeld dat er ter plaatse een aanvullende landschappelijke inpassing wordt aangelegd en samen met de bestaande erfbeplanting ook in stand wordt gehouden.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan hebben betrekking op een extra investering in de landschappelijke inpassing en daarnaast nog een bijdrage in het fonds Vitaal Buitengebied Boekel op basis van de provinciale verordening ruimte. Daarnaast zijn er in de anterieure overeenkomst met de initiatiefnemer ook harde afspraken vastgelegd over het bestemmen van enkele landschapselementen op de omliggende gronden bij de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied.

Inzage

Het wijzigingsplan “Het Goor 9, Boekel” en de bijhorende stukken liggen vanaf 16 juli 2014 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie op het gemeentehuis van Boekel. U kunt het plan desgevraagd ook buiten kantooruren inzien. Het plan en daarbij behorende stukken zijn raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is te vinden onder IDN-code: NL.IMRO.0755.BPWBGHetGoor9-VA01.

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2.500 EA in Den Haag, door diegenen die zich tijdig met zienswijzen tot het college hebben gewend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om (tijdig) zienswijzen in te brengen.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan de dag nadat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep en voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State.

Naar boven