Logo Noord-Brabant
Voorgenomen besluit ‘Proactieve aanwijzing Windpark Kabeljauwbeek’, Woensdrecht, Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben besloten de gemeente Woensdrecht een proactieve aanwijzing te geven. Daarmee krijgt de gemeente de opdracht een bestemmingsplan vast te stellen dat de realisering van een windturbinepark langs de Kabeljauwbeek mogelijk maakt. Dit is afgestemd met de gemeente en sluit aan op het gemeentelijk ontwerpbestemmingsplan voor het windturbinepark.

Op 29 juli 2013 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Woensdrecht het voorontwerp bestemmingsplan ‘Windturbinepark Kabeljauwbeek’ vastgesteld. Met dit plan wil de gemeente medewerking verlenen aan een windturbinepark van 5 windturbines in een gebied ten zuiden van Ossendrecht en ten westen van de A4, aan de grens met België. De windturbines zijn parallel aan de Kabeljauwbeek gepland. Het project levert een bijdrage aan de doelstelling voor windenergie zoals deze is vastgesteld in de provinciale Structuurvisie ruimtelijke ordening 2014 en past binnen de inhoudelijke voorwaarden voor de plaatsing van windturbines zoals de provincie die in deze structuurvisie stelt.

De in het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Windturbinepark Kabeljauwbeek’ opgenomen ontwikkeling past echter niet binnen de kaders van de Verordening ruimte 2014 van de provincie Noord-Brabant. Om de gewenste ontwikkeling toch mogelijk te maken hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten de procedure te starten om de gemeente Woensdrecht een proactieve aanwijzing te geven als bedoeld in artikel 4.2 van de Wet ruimtelijke ordening. Op grond van zo’n aanwijzing kan het bestemmingsplan in afwijking van de Verordening ruimte worden vastgesteld.

Inzien stukken

U kunt het ontwerp van de proactieve aanwijzing en bijbehorende stukken met ingang van 10 juli 2014 digitaal raadplegen:

De ontwerp-proactieve aanwijzing ligt met ingang van 10 juli 2014 tijdens kantooruren voor de duur van zes weken ook ter inzage in

  • de bibliotheek van het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV in ’s-Hertogenbosch,

  • op het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3, 4631 GC Hoogerheide. Hier ligt de proactieve aanwijzing samen met ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning ter inzage.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook langs elektronische weg te raadplegen. U vindt de documenten op “www.woensdrecht.nl” onder “Wonen & leven” vervolgens “Ruimtelijke plannen” en “Ruimtelijke plannen in procedure”. Ook is het gemeentelijk plan te raadplegen via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0873.BUITxBP067xHERZx04-ON01

Reageren

Binnen de genoemde termijn van zes weken kan iedereen omtrent de ontwerp-proactieve aanwijzing een zienswijze indienen. Dit kan op twee manieren:

  • Bij de gemeenteraad van de gemeente Woensdrecht, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide. U kunt uw zienswijze op de ontwerp-proactieve aanwijzing gelijktijdig indienen met een eventuele zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning. U wordt daarbij verzocht duidelijk aan te geven op welk onderdeel (bestemmingsplan, omgevingsvergunning of proactieve aanwijzing) uw zienswijze betrekking heeft.

  • Rechtstreeks bij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van: Proactieve aanwijzing Kabeljauwbeek.

’s-Hertogenbosch, juli 2014

Naar boven