Logo Huizen
Vaststelling bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, 1e partiële herziening, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 juni 2014 het bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, 1e partiële herziening heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan:

  • 1. In het bestemmingsplan is voor percelen langs de Ceintuurbaan te weten de nrs 3, 3a, 5, 5a en 7 gelegen binnen de bestemming Gemengd via aanduidingen op de verbeelding (plankaart) en in de juridische toelichting bij de planregels aangegeven dat geen detailhandel is toegestaan. Gebleken is echter dat deze uitsluiting abusievelijk niet in de desbetreffende planregel (artikel 8) is opgenomen. Met deze herziening is in de noodzakelijke aanvulling van deze bestemmingsplanregel voorzien evenals in die voor de beoogde uitsluiting van de woonfunctie voor de percelen Ceintuurbaan 3a en 3b.

  • 2. In samenhang met de onder 1 vermelde herziening is ook de verbeelding (plankaart) aangepast ter opname van de aanduidingen (-dh) Detailhandel uitgesloten en (-w) Wonen uitgesloten voor het perceel Ceintuurbaan 3b.

Inkijken bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, 1e partiële herziening ligt van 11 juli tot en met 21 augustus 2014 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit Klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 08.30 – 17.00, wo: 07.30 – 19.30 en vr: 08.30 – 16.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op “Bestemmingsplannen” en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan lezen, opslaan of printen.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 12 juli tot en met 22 augustus 2014. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 23 augustus 2014. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen, dit schort de in werkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Huizen, 10 juli 2014

Naar boven