Toestemming overdracht opslagvergunning Zuidwending, uittreding Nuon Storage B.V., Ministerie van Economische Zaken

19 juni 2014

DGETM-EM/14089214

Procesverloop:

  • Akzo Nobel Salt B.V. (hierna: Akzo), N.V. Nederlandse Gasunie, Gasunie Zuidwending B.V., Gasunie Underground Storage B.V. en Nuon Storage B.V. zijn gezamenlijk houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken (hierna: EZ) van 10 april 2006 verleende opslagvergunning Zuidwending met kenmerk: E/EP/5727074;

  • de opslagvergunning is laatstelijk gewijzigd bij beschikking van de Minister van EZ van 31 augustus 2010, met kenmerk: ETM/EM/10081890 (Stcrt. 2010, nr. 13750);

  • de vergunninghouder heeft bij brief van 8 mei 2014, ontvangen op 9 mei 2014, gevraagd om toestemming op grond van artikel 31, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) tot overdracht van de opslagvergunning Zuidwending aan Akzo, N.V. Nederlandse Gasunie, Gasunie Zuidwending B.V. en Gasunie Underground Storage B.V., waarbij N.V. Nederlandse Gasunie de persoon blijft die de feitelijke werkzaamheden verricht of daartoe opdracht geeft, als bedoeld in artikel 22, vijfde lid, van de Mbw.

Gelet op artikel 31 van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houder van de opslagvergunning Zuidwending, verleend bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 10 april 2006 met kenmerk E/EP/5727074, laatstelijk gewijzigd bij beschikking van van 31 augustus 2010 met kenmerk:ETM/EM/10081890, wordt toestemming verleend tot overdracht van de opslagvergunning, zodat Akzo Nobel Salt B.V., N.V. Nederlandse Gasunie, Gasunie Zuidwending B.V. en Gasunie Underground Storage B.V. houder worden van de opslagvergunning Zuidwending.

Artikel 2

De vergunning dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen, gelijktijdig met de overdracht van de winningsvergunning Uitbreiding Adolf van Nassau II.

Artikel 3

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: J.H. Brouwer MT-lid directie Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven