Logo Vaals
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Koningin Julianaplein en omgeving”, Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend, dat de gemeenteraad op 30 juni 2014 het bestemmingsplan “Koningin Julianaplein en omgeving” gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het 25 februari 2013 gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Koningin Julianaplein en omgeving”, met als doel om de definitieve ontwerpen van zowel gebouwen als openbare ruimte planologisch mogelijk te maken.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het historische centrum van Vaals. Het gebied bestaat uit het Koningin Julianaplein, parkeerterrein ’t Schanes, de Sint Paulusstraat en de Tyrellsestraat. De voormalige locatie van de brandweer als ook het gemeentehuis is binnen het plangebied gelegen.

Wijzigingen

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan “Koningin Julianaplein en omgeving”, zien op een aanpassing van de artikelen 3.5.2, 3.5.3, 6.6.1 en 14 van de planregels, zodat het maximum aantal m2 aan retail/detailhandel, dienstverlening en horeca uit het voorgaande bestemmingsplan (te weten 1.860 m2), niet wordt overschreden.

Bovenstaande wijzingen staan verwoord in de “zienswijzennota bestemmingsplan Koningin Julianaplein en omgeving” behorende bij het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan (inclusief de zienswijzennota) en het bijbehorende raadsbesluit.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf vrijdag 11 juli 2014 voor de duur van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00–16:00 uur. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de Sector Ruimte, cluster VROM (via tel.nr. 043-3068568). Tevens kunt u de bescheiden raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0981.BPKJP2014-VA01).

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het wijzigingen betreft, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht, kan een ieder beroep instellen. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht- spraak van de Raad van State.

Naar boven