Logo Grave
Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landgoed Hommerzaad, Grave

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Grave in zijn vergadering van 22 april 2014 het bestemmingsplan ‘Landgoed Hommerzaad’ (NL.IMRO.0786.BPHommerzaad-va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan: Het bestemmingsplan ‘‘Landgoed Hommerzaad’ (NL.IMRO.0786.BPHommerzaad-va01) omvat het gebied tussen de Cuijksesteeg en de Spechtenweg in Escharen. Het bestemmingsplan betreft de ontwikkeling van een landgoed van 14,9 hectare en bevat 3 landhuizen. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Landgoed Hommerzaad’ wordt het bestemmingsplan “Buitengebied 1998” vervangen (de betreffende locatie is buiten het onlangs herziene bestemmingsplan voor het buitengebied gelaten).

Gewijzigde vaststelling: Naar aanleiding van zienswijzen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzien: Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 juli 2014 tot en met dinsdag 19 augustus 2014 (zes weken) ter inzage. Het bestemmingsplan kan tijdens openingstijden op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur, op dinsdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en op afspraak worden ingezien bij de publieksbalie. Het bestemmingsplan ‘Landgoed Hommerzaad’ kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid: Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding: Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van voornoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Informatie Mevr. A.D. Wessels, Afdeling Ontwikkeling (0486) 477 278, e-mail: danielle.wessels@cgm.nl.

Grave, 8 juli 2014

Naar boven