Logo Gorinchem
Gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan en omgevingsvergunning voor het project Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project “Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

Bestuursorgaan (bevoegd gezag)

Besluit

Gemeenteraad

Vaststelling bestemmingsplan ’Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’ (ID-code NL.IMRO.0512.BP2013141-4001)

College van burgemeester en wethouders

Verlenen omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning, activiteit bouwen en activiteit aanleg Wro

Het plangebied (4207 AK) ligt aan een benedendijks weiland langs de dijk. Aan de westelijke kant van de dijk staat een viertal 2/3-laagse woonhuizen (Merwededijk 37-40). Wat verder aan de oostelijke kant van de dijk ligt de woning Merwededijk 41. Het plangebied zelf is aan vier zijden omgeven door smalle sloten. Aan de westelijke kant van de kavel liggen weilanden en aan de oostelijke kant liggen weilanden, begroeid met bomen. Een gebied met veel bomen en struiken ligt aan de noordzijde van het plangebied.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken tezamen het oprichten van een woning in het plangebied mogelijk.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van woensdag 9 juni 2014 tot en met dinsdag 19 augustus 2014 voor een ieder ter inzage.

Ter inzage

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgestelde plannen > Bestemmingsplan ‘Merwededijk nabij nr. 40. realisatie van een woning’ staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning naar voren te brengen.

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. De besluiten treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Om de inwerkingtreding te schorsen dient een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoonnummer (0183) 65 93 05. E-mailen kan naar: p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Voor informatie over de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met mevrouw I. van Herwijnen van de afdeling Publiekszaken, telefoonnummer (0183) 659 679. E-mailen kan naar: i.herwijnenvan@gorinchem.nl.

Naar boven