Logo Aa en Hunze
Ontwerpbestemmingsplan Herstructurering Gasselternijveen Schuttevaerstraat e.o., Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het

Ontwerp bestemmingsplan Herstructurering Gasselternijveen Schuttevaerstraat e.o.

met bijbehorend ontwerpraadsbesluit en bijlagen, met ingang van 10 juli 2014 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het ontwerp bestemmingsplan Herstructurering Gasselternijveen Schuttevaerstraat e.o. met bijbehorend ontwerp raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen – in procedure – ontwerp) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herstructurering van de bestaande woningvoorraad langs de straten Schuttevaerstraat, Schoenerstraat, Parallelweg, Kruisstraat en Burg. Gaarlandtlaan in Gasselternijveen, waarbij op een aantal plaatsen de nieuwe woningen buiten de bestaande bouwvlakken worden gebouwd. Daarnaast wordt de bestemming Maatschappelijk aan de Burg. Gaarlandtlaan gewijzigd in Wonen-1.

Het bestemmingsplan voorziet voor dit gebied in de nieuwe planologische regeling.

Gelet op de feit dat dit bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met een herstructurering van de bestaande woningvoorraad, er sprake is van een afname van het aantal woningen, er slechts sprake is van een gewijzigde situering van drie bouwvlakken en er veelvuldig overleg is gevoerd met alle direct betrokkenen is er geen voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze inbrengen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan Herstructurering Gasselternijveen- Schuttevaerstraat e.o. bij de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. De mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht op dinsdag 12 augustus 2014. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen, dient u dit vooraf, uiterlijk 11 augustus 2014, kenbaar te maken. U kunt u aanmelden via de mail jtencate@aaenhunze.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Na aanmelding wordt op maandag 11 augustus 2014 contact met u opgenomen om een tijdstip af te spreken.

Naar boven