Logo Geldrop-Mierlo
Vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Luchen Weteringpark’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8, 6.12 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 19 mei 2014 het bestemmingsplan “Luchen Weteringpark” en het bijbehorende exploitatieplan (beide) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Luchen is in 2006 vastgesteld. Dit bestemmingsplan is een globaal plan dat nader moet worden uitgewerkt. Het plan is inmiddels gedeeltelijk en gefaseerd uitgewerkt. Deelgebied 2, Luchen Weteringpark, is de volgende fase die word uitgewerkt. Gekozen is in dit geval voor een nieuw bestemmingsplan.

Het plan voorziet met name in de ontwikkeling van het Weteringpark en daarbij passende extensieve woningbouw.

Het gebied wordt in het Noorden begrensd door het Eindhovens kanaal en in het westen door de achtertuinen van de woningen aan de straat Luchen. Aan de zuidzijde is het gebied begrensd door de weg Luchen en de nieuwe hoofdontsluiting. Het oostelijke deel grenst aan de achtertuinen van de woningen aan de Burgemeester Termeerstraat.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal beperkte wijzigingen aangebracht. Het gaat om tekstuele wijzigingen, aanpassing van de hindercontour rond het gasregelstation en de in de doeleinden mogelijk gemaakte waterloop in het Weteringpark.

Ook ten opzichte van het ontwerp-exploitatieplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Een deel van de investeringskosten voor de realisatie van het Weteringpark is tevens toegerekend aan het overige deel van plangebied Luchen. Een deel van de wijkvoorzieningen is opgenomen in het vastgestelde exploitatieplan. De kwaliteitseisen voor de openbare ruimte zijn geoptimaliseerd.

Voor een specifieke beschrijving van alle wijzigingen wordt verwezen naar het bij het raadsbesluit behorende raadsvoorstel.

Met ingang van donderdag 10 juli 2014 liggen het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde exploitatieplan gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden in de publiekshal in het gemeentehuis in Geldrop. Ook kunt u een afspraak maken met Gabriël van Houtert (bestemmingsplan) of Ron Smolders (exploitatieplan) via het telefoonnummer 14 040.

De vastgestelde plannen zijn ook in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl (bekendmakingen).

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 9 juli 2014

Burgemeester en wethouders, J.H.M van Vlerken secretaris

M.J.D. Donders-de Leest burgemeester

Naar boven