Logo Beverwijk
Ontwerpuitwerkings(bestemmings)plan Projectlocatie Beneluxlaan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder, Beverwijk

NL.IMRO.0375.UPBeneluxlaan-OP01

Artikel 3.9 a Wet ruimtelijke ordening en artikel 110 a Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat een ontwerp van een uitwerkingsplan is opgesteld voor het gebied Projectlocatie Beneluxlaan dat is gelegen aan de Beneluxlaan tussen huisnummer 26 en het politiebureau en tot aan de grenzen van de kavel van de oude boerderij aan de Hoflanderweg 200. Voor dit perceel is vorig jaar (20 juni 2013) een globaal bestemmingsplan Projectlocatie Beneluxlaan 2013 vastgesteld. Het is de bedoeling dat op deze kavel een aantal woningen gerealiseerd kan worden volgens de uitgangspunten die zijn vastgelegd in het uitgewerkte ontwerpbestemmingsplan. Werd in het globale plan nog uitgegaan van maximaal zeven grondgebonden woningen dan zijn dat er nu nog zes.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, archeologie, cultuurhistorie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, ecologie, externe veiligheid, duurzaamheid waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen. Het bodemonderzoek is nog niet geheel afgerond, maar de uiteindelijke resultaten zullen in het vast te stellen plan worden meegenomen. Deze paragraaf wordt dus hoogstwaarschijnlijk nog bijgesteld.

Een exploitatieplan wordt niet ontwikkeld omdat er geen kosten worden gemaakt die verhaald moeten worden of omdat kosten voor bepaalde ontwikkelingen al anderszins verzekerd zijn.

De kavel is een zogenaamde convenantlocatie waarover in het verleden afspraken zijn gemaakt met de woningcorporaties.

In het kader van artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpuitwerkingsplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van vrijdag 11 juli 2014 tot en met donderdag 21 augustus 2014.

In de bijlagen bevinden zich relevante rapportages die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het ontwerpuitwerkingsplan. Bij de bijlagen bevinden zich in ieder geval de volgende stukken:

Verkennend bodemonderzoek; Oriënterend ecologisch onderzoek; Akoestisch onderzoek Wegverkeer en een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Overige onderzoeksresultaten (o.a. luchtkwaliteit, cultuurhistorie en archeologie) zijn integraal opgenomen in het uitwerkingsplan. Ook de uitvoerbaarheid van het plan is behandeld.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

College van burgemeester en wethouders van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team vergunningen. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door het college.

NB. Het ontwerpuitwerkingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” en dan naar ruimtelijke plannen. Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke (verplichte) informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien er verschillen zijn tussen de analoge (papieren) versie, de pdf-versie en de versie op ruimtelijkeplannen dan heeft de wetgever bepaald dat de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl de doorslag geeft.

Bij bovengenoemd plan is het noodzakelijk dat tevens een besluit wordt genomen betreffende hogere waarden Wet geluidhinder.

Burgemeester en Wethouders van Beverwijk hebben ten behoeve van het uitwerkingsplan Beneluxlaan, een verzoek om vaststelling van een hogere waarde voor de geluidbelasting ingediend bij Milieudienst IJmond. Het besluit op grond van de Wet geluidhinder heeft betrekking op wegverkeerslawaai. De bevoegdheid van het college tot vaststelling van hogere waarden is gedelegeerd aan het dagelijkse bestuur van de Milieudienst IJmond.

De directeur van de Milieudienst IJmond, gemandateerd bevoegd namens genoemd dagelijks bestuur, maakt bekend dat er een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde is genomen.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarden ligt in dezelfde periode als het ontwerpuitwerkings(bestemmings)plan ter visie gedurende bovengenoemde zes weken.

Ook het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ligt ter visie in het Stadskantoor / Publiekszaken en in de Centrale Bibliotheek, alsmede bij Milieudienst IJmond, Stationsplein 48b te Beverwijk op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Ook op de website (www.beverwijk.nl)van de gemeente Beverwijk wordt dit document toegevoegd aan de overige stukken bij het genoemde uitwerkingsplan.

Gedurende de termijn van de tervisielegging kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden bij de Milieudienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH Beverwijk, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden bestemmingsplan Uitwerkingsplan Beneluxlaan”. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met de Milieudienst IJmond, telefoonnummer 0251-263863.

Beverwijk, 9 juli 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven