Logo Gorinchem
Vastgestelde partiële herziening bestemmingsplan ‘Gildenwijk’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 26 juni 2014 een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Gildenwijk’ ten behoeve van het perceel Schimmelpennincklaan 33, met identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2014143-4001 heeft vastgesteld.

De partiële herziening van het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 juli tot en met dinsdag 19 augustus 2014 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan

Het plangebied (4204) van de partiële herziening van dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Schimmelpennincklaan 33. Het bestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State inzake het beroep dat tegen de bestemming van het perceel Schimmelpennincklaan 33 was ingediend.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Vastgestelde partiële herziening bestemmingsplan ‘Gildenwijk’ staat een rechtstreekse link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan door een belanghebbende tegen het besluit tot het vaststellen van de partiële herziening van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag en dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepschrift en het plan waarop het beroepschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer R.H. Osenga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 659 311. E-mailen kan naar r.osenga@gorinchem.nl

Gorinchem, 8 juli 2014

Naar boven