Logo Gelderland
Voorbereidingsbesluit Tuinbouw Bommelerwaard, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten bij besluit van 22 januari 2014 hebben verklaard dat een inpassingsplan wordt voorbereid voor de herstructurering van een 14-tal (glas)tuinbouwgebieden in de Bommelerwaard (gemeenten Maasdriel en Zaltbommel).

Met het voorbereidingsbesluit wil de provincie voorkomen dat de betreffende gebieden minder geschikt worden voor de verwezenlijking van de beoogde bestemmingen.

In het besluit hebben Provinciale Staten bepaald dat de colleges van burgemeester en wethouders van genoemde gemeenten bevoegd gezag blijven voor de toepassing van artikel 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; t.w. het beslissen over aanvragen voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 23 januari 2014 en heeft de duur van maximaal één jaar.

Het besluit, de bijbehorende statenbrief en de kaart waarop de gebieden zijn aangegeven, liggen vanaf 23 januari 2014 ter inzage in het Informatiecentrum van het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, in het gemeentehuis van Maasdriel, Kerkstraat 45 te Kerkdriel en bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentekantoor van Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel (op alle locaties tijdens de daar gebruikelijke openingsuren).

Het voorbereidingsbesluit kan tevens worden geraadpleegd op de internetsite van de provincie (www.gelderland.nl/inpassingsplannen, klik dan op Bommelerwaard) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

Arnhem, 22 januari 2014 – zaaknr. 2010-016202

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven