Verlenging en wijziging Convenant met IPO/provincies m.b.t. stimuleringsmaatregel asbestdak eraf, zonnepanelen erop

Partijen:

1. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw W.J. Mansveld, te dezen handelend in de hoedanigheid van bestuursorgaan en tevens handelend als vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden.

2. De Colleges van Gedeputeerde Staten van de twaalf provincies, vertegenwoordigd door de heer J. Remkes, voorzitter van het bestuur van de vereniging Interprovinciaal Overleg, daartoe gemandateerd door besluiten van de Colleges van Gedeputeerde Staten van de twaalf provincies.

Overwegende als volgt:

  • Partijen hebben op 17 oktober 2012 het ‘Convenant met IPO/provincies m.b.t. stimuleringsmaatregel asbestdak eraf, zonnepanelen erop’ gesloten. Doel van dat convenant is afspraken te maken met als resultaat dat provincies regelingen opstellen en uitvoeren om het saneren van asbestdaken bij agrarische ondernemers te subsidiëren in die gevallen waar ook zonnepanelen op de nieuwe daken worden geplaatst;

  • Het convenant eindigt op 31 december 2014;

  • Artikel 7 van het convenant voorziet erin dat het convenant kan worden gewijzigd als zich de omstandigheid voordoet dat per 1 januari 2014 minder werd gesubsidieerd dan verwacht. Deze omstandigheid doet zich voor;

  • Partijen achten het gewenst dat de looptijd van het convenant wordt verlengd tot 31 december 2016;

  • Partijen achten het verder gewenst dat de subsidiemogelijkheid wordt verruimd, zodat ook eigenaren van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen in aanmerking komen voor subsidie;

  • Partijen achten het gewenst dat de rapportage voor de beleidsverantwoording die in het convenant is afgesproken jaarlijks plaatsvindt in plaats van eenmalig.

Komen overeen als volgt:

Artikel 1.

De looptijd van het convenant eindigt op 31 december 2016.

Artikel 2.

De doelgroep van agrarische ondernemers die in aanmerking komt voor subsidie wordt uitgebreid met eigenaren van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen.

Artikel 3.

De rapportage voor de beleidsverantwoording vindt jaarlijks plaats.

Artikel 4.

De 12 mandaatbesluiten waaruit de bevoegdheid blijkt van de heer Remkes om namens de onderscheiden Colleges van Gedeputeerde Staten van de 12 provincies dit convenant te ondertekenen, maken integraal deel uit van dit convenant en worden als bijlage aan dit convenant gehecht.

Haarlem, 26 juni 2014

De Colleges van Gedeputeerde Staten van de twaalf provincies, Namens deze, J. Remkes

Den Haag, 24 juni 2014

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld

Naar boven