Logo Berkelland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Borculo, verlegging Needseweg 2014, Berkelland

De gemeente is van plan om het tracé van de Needseweg in Borculo te verleggen. Het gaat daarbij om het wegvak tussen het busstation en de Rondweg (N315). Daarbij zal het tracé, en daarmee ook de rotonde in de N315, naar het noorden worden verlegd zodat de afstand met de woonwijk Hambroek wordt vergroot en het tussenliggende gebied een groene inrichting kan krijgen.

De geldende bestemmingsplannen maken deze ontwikkelingen niet mogelijk zodat een nieuw bestemmingsplan is opgesteld. Dit bestemmingsplan “Borculo, verlegging Needseweg 2014” heeft betrekking op het gebied tussen de huidige Needseweg en het nieuwe tracé, inclusief de aansluiting daarvan op de Oude Needseweg en de Harperinkskamp. Verder behoort ook een groenstrook tussen de N315 en de woonwijk Hambroek tot het plangebied.

Bestemmingsplan

Op 24 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Borculo, verlegging Needseweg 2014” gewijzigd vastgesteld. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een verbreding van de op de verbeelding met de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ weergegeven belemmeringenstrook langs de hoofdgastransportleiding. Deze was in het ontwerpbestemmingsplan aan weerszijden van de gasleiding 4 meter breed, maar is met de gewijzigde vaststelling aan beide zijden van de gasleiding verbreed tot 5 meter. Deze aanpassing sluit aan op de breedte van de belemmeringenstrook volgens de geldende bestemmingsplannen.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 9 juli tot en met 19 augustus 2014 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen het gewijzigd vastgestelde onderdeel van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 20 augustus 2014 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Voor het bestemmingsplan “Borculo, verlegging Needseweg 2014” hebben burgemeester en wethouders van Berkelland op 13 mei 2014 hogere waarden vastgesteld voor de woningen Oude Needseweg 11, 13, 23 en 25 en Harperinkskamp 2 en 6 in Borculo. Deze woningen hebben een geluidsbelasting die hoger is dan de voorkeurswaarde uit de Wet geluidhinder. Bij geringe overschrijding kan de gemeente hiervoor hogere grenswaarden vaststellen. Het besluit daartoe moet worden genomen voor de vaststelling van het bestemmingsplan waarop het betrekking heeft.

Inzage en beroep

Het besluit tot vaststelling van hogere waarden ligt ter inzage vanaf 9 juli 2014 tot en met 19 augustus 2014. Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij burgemeester en wethouders op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Website

Deze publicatie, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere waarden en de bijlagen bij de besluiten kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘actueel’, ‘ruimtelijke plannen’ en ‘ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1859.BPBCL20140001-0100.

Naar boven