Logo Houten
Ontwerpbestemmingsplannen Eiland van Schalkwijk en ’t Goy en omgeving, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 16 juni 2014 ingestemd hebben met:

  • a. het ontwerpbestemmingsplan Eiland van Schalkwijk en

  • b. het ontwerpbestemmingsplan ’t Goy en omgeving.

Informatie over de plannen

Beide plannen liggen in het buitengebied van gemeente Houten. Het plan onder a. beslaat vrijwel het gehele grondgebied ten zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het plan onder b. is gelegen tussen de oostelijke gemeentegrens, het Amsterdam-Rijnkanaal en de kern Houten tot aan Schonauwenseweg en het tracé in aanleg van de weg richting de nieuwe aansluiting op de A12.

Beide plannen hebben als doel om kleinschalige ontwikkeling van landbouw en recreatie mogelijk te maken en moeten een actueel beleidskader voor de ontwikkeling en handhaving van de diverse activiteiten in het gebied gaan bieden. In plan a. zijn bovendien enkele ideeën uit de structuurvisie Eiland van Schalkwijk vertaald in bestemmingen.

Resultaten wettelijk vooroverleg en inspraak

Vanaf juni 2013 hebben beide voorontwerpen 6 weken ter inzage gelegen met de mogelijkheid tot inspraak. Ook zijn de plannen aan diverse overheidsinstanties toegestuurd in het kader van het wettelijk vooroverleg. De binnengekomen reacties uit inspraak en vooroverleg geven aanleiding tot het doorvoeren van enkele wijzigingen. Ook is er aanleiding voor ambtelijke wijzigingen. Een belangrijke aanleiding voor de ambtelijke wijzigingen vloeit voort uit de Plan Milieu Effect Rapportage (planMER), die is opgenomen in beide bestemmingsplannen.

Voor beide plannen is een nota inspraak en vooroverleg gemaakt, waarin de reacties zijn samengevat en van een antwoord zijn voorzien.

De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op de volgende onderwerpen: regels voor uitbreiden agrarische bouwvlakken, evenementenlocaties, kuilplaten, tijdelijke boogkassen en sleufsilo’s, vergroten van woningen, miniwindturbines, paardenhouderijen, cultuurhistorie, forten, een bedrijf met containervelden, kaartaanpassingen voor locaties voor paragliden, inpassing woonschepenlocatie, drinkwaterwingebied Tull en ’t Waal, mogelijkheden voor plattelandswoningen en wijzigingen bij diverse agrarische en woningbouwvlakken.

Een volledig overzicht van reacties, antwoorden en wijzigingen staat in beide nota’s.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbestemmingsplannen inzien?

De ontwerpen van de bestemmingsplannen (toelichting, regels en verbeelding) liggen met ingang van donderdag 3 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor 25 te Houten. Om de documenten in te zien moet u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie document’.

De ontwerpbestemmingsplannen zijn bovendien te raadplegen op de website:

De plannen zijn eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer: http://0321.roview.net. Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. R. de Goede of dhr. J. Wijnekus, danwel mw. N. Keulers en mw. Y. Monincx van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 – 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van de ontwerpbestemmingsplannen worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. De ontwerpplannen zullen vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad. Dit zal naar verwachting in november 2014 zijn.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met mw. N. Keulers of mw. Y. Monincx van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven