Kennisgeving vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, cluster 1c Verbreding Julianakanaal, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute is een vergunning onder voorschriften verleend in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, voor het verbreden en verdiepen van het Julianakanaal met als doel het kanaal geschikt te maken voor een grotere scheepvaartklasse.

Het besluit is genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende documenten kunt u met ingang van zaterdag 5 juli tot en met zaterdag 16 augustus 2014 tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

  • de vestiging van het Ministerie van Economische Zaken, Directoraat-Generaal Natuur & Regio, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag;

  • het gemeentehuis van de gemeente Stein (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein;

  • het gemeentehuis van de gemeente Sittard-Geleen, de balie Vergunningen van de stadswinkel Geleen, Markt 1 te Geleen.

Beroep

Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, alsmede de redenen van het beroep (motivering).

Toepasselijkheid Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Klik op ‘ONZE WERKWIJZE’. Klik op ‘Bestuursrechtspraak’.

Meer informatie?

Nadere informatie over het besluit kunt u verkrijgen bij mevrouw mr. Tjarve Jochems-Otte, telefoon 061 – 124 81 33.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven