Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 maart 2009, kenmerk DPenO 2911365, houdende wijziging van de Mandaatregeling personele aangelegenheden VWS 2007

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

De Mandaatregeling personele aangelegenheden VWS 2007 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 12 en artikel 17 wordt steeds de zinsnede ‘directeur Financieel en Personeel Beheer’ vervangen door: directeur Bedrijfsvoering.

B

Artikel 15 wordt als volgt gewijzigd:

Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. In afwijking van artikel 11 heeft de plaatsvervangend secretaris-generaal ten aanzien van de Rijksinstellingen voor gesloten jeugdzorg Den Engh en De Lindenhorst mandaat met betrekking tot:

    • de aanstelling met toepassing van artikel 6a ARAR;

    • het vaststellen of aan een bepaalde functie een vaste vergoeding voor representatiekosten is verbonden en de hoogte van die vergoeding;

    • alle besluiten betreffende medewerkers waarvan de functie is ingeschaald op het niveau van schaal 14 en 15, behoudens de bevoegdheid van de Secretaris-Generaal tot het vaststellen van de inhoud en niveau van organieke en feitelijk opgedragen functies op het niveau van schaal 15.

C

Artikel 16 wordt als volgt gewijzigd:

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel b) door een puntkomma, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • c) besluiten inzake strafontslag betreffende medewerkers van de Rijksinstellingen voor gesloten jeugdzorg Den Engh en De Lindenhorst.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, waarbij artikel I onder A terugwerkt tot en met 1 januari 2009 en artikel I onder B en C terugwerkt tot en met 1 februari 2009.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, A. Klink

TOELICHTING

In verband met een interne reorganisatie binnen het ministerie van VWS op 1 januari 2009 en de overgang van twee Rijks justitiële jeugdinrichtingen van het ministerie van Justitie naar het ministerie van VWS op 1 februari 2009, is aanpassing van de Mandaatregeling personele aangelegenheden VWS 2007 nodig.

Een interne reorganisatie binnen het ministerie van VWS heeft geleid tot het samenvoegen van een aantal facilitaire eenheden tot één directie: de directie Bedrijfsvoering. De reorganisatie heeft als gevolg dat de naam van de directie is gewijzigd en deze wijziging van terminologie ook doorwerkt in de Mandaatregeling personele aangelegenheden VWS 2007. Derhalve is de terminologie gewijzigd.

De Rijks justitiële jeugdinrichtingen vielen voor wat betreft beheer onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Justitie. Na de overgang komt het personeel van beide inrichtingen in dienst van de Minister van VWS en vallen voor wat betreft hun beheer onder de verantwoordelijkheid van de Minister van VWS. De Mandaatregeling personele aangelegenheden VWS 2007 is zo ingericht dat veel personele bevoegdheden aan de hoofden van dienst zijn gemandateerd. Ten aanzien van de twee jeugdzorginstellingen is in verband met de overgang en het verzoek van de twee jeugdzorginstellingen om meer controle, besloten om een aantal voorbehouden in de regeling op te nemen. Met deze aanpassing wordt dus een aantal bevoegdheden voorbehouden aan de plaatsvervangend Secretaris-Generaal.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, A. Klink

Naar boven