Logo Scherpenzeel
Ontwerpbestemmingsplan Omgeving de Heijhorst, herziening 2014, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening, bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan ‘Omgeving de Heijhorst’.

Wat beoogt dit plan

Het plan voorziet in een herziening van het op 6 maart 2014 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Omgeving de Heijhorst. In samenspraak met een aantal om- en inwonenden van het plangebied is een nieuwe inrichting overeengekomen van de woonwagenstandplaats en de tussen de woonwagens en de percelen aan de Holevoetlaan gelegen weide. Omdat de nieuwe inrichting niet past binnen het vastgestelde bestemmingsplan is deze herziening noodzakelijk. Voor het overige deel van het plangebied verandert niets ten opzichte van het vastgestelde plan. Voorliggende herziening maakt in genoemd gebied de bouw mogelijk van laagbouwwoningen en parkeervoorzieningen en het woonwagenkampje verdwijnt en krijgt een woonbestemming.

U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van woensdag 2 juli gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen, aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Tijdens openstellingsuren (waaronder dinsdag- en vrijdagavond) kunnen de stukken ook worden ingezien bij de openbare bibliotheek, Beukenlaan 34 in Scherpenzeel. Daarnaast vindt u een digitale weergave van dit bestemmingsplan op http://www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website.

Hoe kunt u reageren

Zienswijzen omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 12 augustus 2014) door een ieder bij de gemeenteraad van Scherpenzeel, postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel kenbaar worden gemaakt. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via het secretariaat telefoonnummer: (033) 277 23 24.

Naar boven