Logo Aalten
Ontwerpbestemmingsplan Kern Dinxperlo 2012, uitwerking vml. Ds. Van Dijkschool, Aalten

Met ingang van 24 januari 2014 ligt gedurende zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kern Dinxperlo 2012, uitwerking vml. Ds. Van Dijkschool’ ter inzage. Dit plan maakt woningbouw mogelijk op het terrein van de voormalige Ds. Van Dijkschool aan de Maurits Prinsstraat in Dinxperlo. Op grond van dit plan kunnen ca. 20 woningen in verschillende woningtypologieën met bijbehorende infrastructuur, parkeren en groen worden gerealiseerd.

Inzien

Het plan is te bekijken via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Hier leest u hoe u het plan digitaal kunt raadplegen en de digitale bestanden van het plan kunt verkrijgen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, locatie Stationsstraat 8 in Aalten.

Zienswijze

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Dinxperlo 2012, uitwerking vml. Ds. Van Dijkschool’.

Informatie

Op donderdag 30 januari 2014 van 17.00 tot 19:30 uur is er een inloopbijeenkomst waar u het plan kunt bekijken en vragen kunt stellen. Er is geen vast programma maar een vrije inloop. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Ons Huis aan de Maurits Prinsstraat 9 in Dinxperlo (de grote zaal, ingang Terborgseweg). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie, telefoonnummer (0543) 49 31 52.

Wet geluidhinder

Het plan is om voor de nieuwe woningen aan de Terborgseweg een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen. Die hogere grenswaarde bedraagt maximaal 59 dB. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarde ligt eveneens met ingang van 24 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 8. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over dit ontwerpbesluit naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijze kunnen gericht worden aan B&W van Aalten, postbus 119, 7120 AC Aalten.

Naar boven