Logo Zuid-Holland
Kennisgeving vaststelling inpassingsplan ‘Bochtafsnijding Delftse Schie’, in de gemeente Rotterdam, Zuid-Holland

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken wij bekend dat Provinciale Staten van Zuid-Holland op 25 juni 2014 het inpassingsplan ‘Bochtafsnijding Delftse Schie’ in de gemeente Rotterdam hebben vastgesteld. Daarbij zijn ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan wijzigingen aangebracht aan de verbeelding met betrekking tot de bestemming Waterstaat – Waterkering.

Het besluit en de bijbehorende stukken zijn van 3 juli 2014 tot en met 13 augustus 2014 in te zien op de volgende locaties:

  • De website ruimtelijkeplannen.nl onder het tabblad Bestemmingsplannen, onder de naam Bochtafsnijding Delftse Schie en onder het nummer NL.IMRO.9928.DOSx2011x005591IP-VA01;

  • De informatiebalie van het Kenniscentrum Bestuursdienst in Stadswinkel XL Centrum van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, kamer 22a te Rotterdam, telefoon 14010, openingstijden:

    • maandag tot en met woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur;

    • donderdag van 08.30 tot 13.30 uur;

  • Het Loket Informatiediensten van de Provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, openingstijden maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur, telefoon 070-441 88 55;

  • De webpagina van het project: www.zuid-holland.nl/bochtafsnijding;

  • De provinciale raadpleegomgeving www.ruimtelijkeplannenzuidholland.nl/pip.

Inhoud plan

Het inpassingsplan heeft betrekking op de aanleg van de bochtafsnijding in de Delftse Schie op het grondgebied van de gemeente Rotterdam. Het inpassingsplan is de planologische basis voor het verleggen van deze vaarweg vanaf de Doenkadebrug tot de aansluiting op de Delfshavense Schie.

De Crisis en herstelwet is van toepassing op het besluit tot vaststelling van beide plannen.

Beroep en verzoek om een voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • Belanghebbenden die hun zienswijzen op het ontwerpinpassingsplan tijdig kenbaar hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die Provinciale Staten bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan hebben aangebracht.

Indien u beroep aantekent kunt u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening kunnen op de volgende wijze bij de Raad van State worden ingediend:

Zowel voor het indienen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening dienen griffierechten te worden betaald. Actuele informatie kunt u vinden op de website van de Raad van State www.raadvanstate.nl.

Naar boven