Logo DrechterlandOntwerpbestemmingsplan Pastoor Suidgeeststraat 16 in Venhuizen

De gemeenteraad is van plan een ontwerpbestemmingsplan (postzegelplan) in procedure te brengen voor het perceel Pastoor Suidgeeststraat 16, 1606 BJ te Venhuizen. Dit voornemen is op grond van artikel 3.1, eerste lid en artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Aanleiding

De huidige bestemming van het perceel is ‘Maatschappelijk’ en de bebouwing ter plaatse bestaat uit een gebouw van één bouwlaag. Het betreft een voormalig consultatiebureau/ wijkgebouw dat al geruime tijd zijn oorspronkelijke functie verloren heeft. Het perceel is gelegen in een woonwijk.

Wijziging bestemming

De wijziging heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen-2’. Hiermee wordt aangesloten bij de aangrenzende woonbestemmingen die vallen binnen het bestemmingsplan ‘Drechterland Zuid’. Omdat uit eerste onderzoek geen doorslaggevende redenen zijn gebleken waarom geen medewerking zou kunnen worden verleend, achten wij het verantwoord de voorgenomen wijziging in procedure te brengen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 4 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel.

U kunt het ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.0498.BPPSuidgeeststraat16-ON01.

Zienswijze

Gedurende de termijn van inzage kan een ieder:

• schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland, postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel;

• mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak bij het Omgevingsloket in Hoogkarspel, telefoonnummer 0228 – 352 352.

Naar boven