Logo BredaTer inzagelegging ontwerpbestemmingsplan Ulvenhout, Dorpstraat 97 en ontwerpbesluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Ulvenhout, Dorpstraat 97 (NL.IMRO.0758.BP2012060006-0301) en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het herontwikkelen met woningbouw en commerciële ruimte op gronden van Van Hooijdonk (garagebedrijf) en Van den Broek (wegenbouw). Het plangebied ligt in de kern Ulvenhout en wordt globaal begrens door de (achtertuinen van de woningen aan) de Annevillelaan in het zuiden, Dorpstraat in het westen, Grimhuijsenstraat in het noorden en de Julianalaan in het oosten.

Wet geluidhinder

De nieuwe woningen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidsgevoelige bestemmingen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat niet bij alle woningen kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarden, middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Informatieavond

Voor belangstellenden zal een informatieavond worden gehouden over dit ontwerpplan en ontwerpbesluit op 10 februari 2014, start vanaf 19.30 uur in De Pekhoeve, Dorpstraat 94 te Ulvenhout.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen ter inzage van 23 januari tot en met 5 maart 2014.

Het bovengenoemde ontwerpplan en het ontwerpbesluit hogere waarde zijn te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl, via ‘Wonen, Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit liggen eveneens ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Zienswijzen

Van 23 januari tot en met 5 maart 2014 kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 3896.

Naar boven