Logo Amersfoort
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Mgr. van de Weteringstraat 68 – 75’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan ‘Mgr. van de Weteringstraat 68 – 75’ is vastgesteld. Met ingang van 3 juli 2014 ligt dit plan ter inzage.

Inhoud van het plan

Het wijzigingsplan ‘Mgr. van de Weteringstraat 68-75’ beslaat twee deelpercelen: nummer 68 ten noorden van de Mgr. van de Weteringstraat en nummer 75 aan de zuidzijde. Op nummer 68 staat de voormalige agrarische bedrijfswoning waarvoor een woonbestemming met praktijkruimte is aangevraagd. Nummer 75 behoudt de agrarische bestemming, maar de bouwmogelijkheden vervallen. De aanwezige schuren mogen blijven staan en worden landschappelijk ingepast. Deze ontwikkeling past binnen de wijzigingsbevoegdheid met bijbehorende voorwaarden van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied West’.

Zienswijzenprocedure

Over het ontwerpwijzigingsplan is één zienswijze ingekomen. Naar aanleiding hiervan is de toelichting van het wijzigingsplan gewijzigd. Deze is aangevuld met de motivering waarom de te vestigen praktijk-/ cursusruimte past binnen de regeling voor beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten bij een woning. De regels en de verbeelding zijn ongewijzigd gebleven.

Procedure

Van 3 juli tot en met 14 augustus ligt het vastgestelde wijzigingsplan ‘Mgr. van de Weteringstraat 68-75’ met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het wijzigingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.00099-0301 en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op het gebiedsdeel Buitengebied West).

Van vrijdag 4 juli tot en met donderdag 14 augustus 2014 kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend bij ons college en/of een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak.html of bel 070 426 44 26. Het besluit van het college van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op genoemd adres.

Naar boven