Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Regentesse-/Valkenboskwartier, 1e herziening, Den Haag

Ontwerp

Het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier, 1e herziening' is een aanvulling op het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier' wat op 24 januari 2013 is vastgesteld. Deze aanvulling bestaat uit een verbeelding met een plancontour en een set regels. De regels voor zover deze niet zijn aangevuld zijn volledig uit het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier' overgenomen. De aanvullingen die met deze herziening worden toegevoegd aan de regels, zijn met geel gemarkeerd. Het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier' blijft dus wel van kracht alleen vervangen de regels uit deze 1e herziening de regels van het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier' en kunnen die vervolgens worden gelezen in samenhang met de verbeelding van het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier'.

Met deze eerste herziening van het bestemmingsplan 'Regentesse-/Valkenboskwartier' wordt een algemene gebruiksregel toegevoegd welke woningsplitsing in principe uitsluit tenzij aan een tweetal voorwaarden wordt voldaan. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de bestuurlijke lus zoals de Raad van State de gemeente Den Haag heeft opgelegd.

Terinzagelegging

Het ontwerp-bestemmingsplan Regentesse-/Valkenboskwartier, 1e herziening wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 27 juni t/m 7 augustus 2014 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken tegen de in het geel gemarkeerde aanvullingen. U dient uw zienswijze te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4845. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven