Ontwerpbesluit Wet bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 18 februari 2014 heeft Oceanwide Expeditions, gevestigd te Vlissingen, een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De activiteit bestaat uit het ondernemen van in totaal 20 toeristische reizen met de schepen ‘MS Ortelius’ en ‘MS Plancius’ naar het Antarctisch gebied, waaronder de Antarctische Peninsula, de Weddell Sea en de Ross Sea.

Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij Speciaal Beheerde Antarctische Gebieden zullen worden bezocht, historische locaties, alsmede enkele stations. Tevens is men voornemens tijdens twee expedities Speciaal Beschermde Antarctische Gebieden te bezoeken.

Per expeditie van de ‘MS Plancius’ zullen maximaal 114 passagiers meegaan en daarnaast nog eens 46 bemanningsleden. Per expeditie van de ‘MS Ortelius’ zullen maximaal 120 passagiers en 48 bemanningsleden meegaan.

De duur van de expedities varieert van 10 tot 32 dagen, waarvan een deel in het Antarctisch gebied wordt doorgebracht. De vergunning is aangevraagd voor de periode 1 november 2014 tot en met 29 april 2015.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu zijn van plan de activiteit, met uitzondering van het betreden van Speciaal Beschermde Antarctische Gebieden, onder voorschriften toe te staan. Zij hebben hiertoe op 27 juni 2014 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Terinzagelegging

De aanvraag met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit van de vergunning liggen ter inzage van 1 juli 2014 tot en met 11 augustus 2014 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

Zienswijzen indienen

Eenieder kan naar aanleiding van het ontwerpbesluit zienswijzen indienen gedurende de periode van terinzagelegging die aanvangt op 1 juli 2014 en eindigt op 11 augustus 2014. U kunt uw zienswijze per post versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 5807, 2280 HV Rijswijk.

Naar boven