Logo Leudal
Ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg, Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van donderdag 26 juni 2014 tot en met 20 augustus 2014 voor een ieder ter inzage ligt de ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg.

In deze Structuurvisie worden de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichtingen ten aanzien van het beleidsveld ‘Wonen’ voor de korte termijn (2014 tot en met 2017) en met een doorkijk naar de lange termijn (2018 tot en met 2023) vastgelegd.

Grote lijn ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving

Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer en meer op kwalitatieve groei.

De ontwerp Structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de gemeente woningbouw de komende jaren wenselijk vindt en de wijze waarop het aantal woningbouwplannen wordt afgestemd op de behoefte. Dit betekent dat beleidsmatig is vastgelegd hoe de planvoorraad voor woningen wordt afgebouwd. Niet uit te sluiten is dat binnen de planperiode van de Structuurvisie ook directe bouwmogelijkheden moeten komen te vervallen.

De ontwerp Structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen, bestemmingsplannen hebben dat wel.

Inspraakprocdure

Het ontwerpplan is digitaal op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen via de link SV14WonenLeudal (versie ON01)

Het planidentificatienummer (IDN) van het plan is: NL.IMRO.1640.SV14WonenLeudal-ON01 .

De bronbestanden zijn beschikbaar via de link Bronbestanden SV14WonenLeudal.

Daarnaast ligt een papieren versie van de ontwerp Structuurvisie met bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1.

Tijdens de termijn van tervisielegging kunnen schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over de ontwerpbestemmingsplannen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak (0475) 85 00 00.

Heythuysen, 25 juni 2014.

Naar boven