Logo LeidenOmgevingsvergunning parkeerterrein (Y)ours Leiden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden heeft op 16 juni 2014 een omgevingsvergunning verleend voor het project ‘Parkeerterrein (Y)ours Leiden’ (NL.IMRO.0546.OV00041-0301). De omgevingsvergunning heeft betrekking op de aanleg van een parkeerterrein in het Lammenschanspark, tussen het Bètaplein, het bedrijfsverzamelgebouw met Gamma en Intersport, en het in aanbouw zijnde bouwblok B van de campus. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom en is uitsluitend bedoeld voor de bewoners en gebruikers van de studentencampus. Het parkeerterrein wordt op termijn vervangen door een definitieve parkeervoorziening op dezelfde plek. Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft, tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, van donderdag 24 april 2014 tot en met woensdag 4 juni 2014 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Tijdens die termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. De verleende omgevingsvergunning is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

Een papieren versie van de omgevingsvergunning ligt van donderdag 26 juni 2014 tot en met 7 augustus 2014 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur. De digitale versie van de omgevingsvergunning is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Beroep

In de periode van 27 juni 2014 tot en met 7 augustus 2014 kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de rechtbank ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. De vergunning treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven