Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Agrarisch Buitengebied, De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg, reparatieplan, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied, De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg, reparatieplan’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2014AGBG0006-0201 en de daarbij behorende stukken van donderdag 26 juni 2014 tot en met woensdag 6 augustus 2014 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het buurtschap De Valk, een bebouwingscluster langs de Hoge Valkseweg te Lunteren. Het bestemmingsplan maakt in dit buurtschap, op de hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg, de bouw van 6 woningen mogelijk. Het gaat om twee vrijstaande woningen en twee maal twee aaneengebouwde woningen. Het perceel staat kadastraal bekend als gemeente Lunteren, Sectie A, nr. 2213.

Tevens is de gemeente met de ontwikkelende partij voor de nieuwbouwlocatie een overeenkomst over grondexploitatie aangegaan.

Het recht om op deze locatie woningen te bouwen wordt ontleend aan het gebiedsplan ‘zoekzones landschappelijke versterking’ en de regionale beleidsinvulling ‘functieverandering en nevenactiviteiten’. Deze beleidsstukken geven aan dat er in ruil voor de sloop van bebouwing elders, onder bepaalde voorwaarden, woonbebouwing bij buurtschappen kan worden toegevoegd. In dit geval wordt er op drie verschillende locaties agrarische bedrijfsbebouwing gesloopt. Het gaat om de locaties Griftweg 17 te De Klomp, Kade 1-3 te Ede en Krommesteeg 19 te Ede. Op het perceel Oosterkamp 7 te Lunteren wordt een woonbestemming opgeheven.

Op 28 mei 2013 heeft de gemeenteraad nagenoeg hetzelfde bestemmingsplan al vastgesteld. Toen was er nog sprake van het toevoegen van acht woningen op de genoemde locatie. Echter, recent heeft de Raad van State dit vastgestelde bestemmingsplan vernietigd. De vernietiging had te maken met de dubbele woning naast Ganzenkampweg 5. Deze dubbele woning maakt dan ook geen onderdeel uit van dit plan. Een bestemmingsplan voor dit perceel wordt te zijner tijd afzonderlijk in procedure gebracht.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Henk van Laar, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680830.

Ede, 25 juni 2014

Naar boven