Logo Ede
Ontwerpbestemmingsplan Ede, ENKA-terrein, Westhal, De Fietser, Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ede, ENKA-terrein, Westhal, De Fietser’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2013ENKA0003-0201 , in Ede en de daarbij behorende stukken van donderdag 26 juni 2014 tot en met woensdag 6 augustus 2014 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Een grote fietsfabrikant uit Nederland wil in de Westhal op het ENKA-terrein een recreatieve voorziening realiseren waarin het onderwerp fietsen centraal staat. De ontwikkeling van deze fietsbeleving vraagt om een nieuwe planologische basis.

Het plangebied wordt begrensd door de Enkalaan in het zuiden en de Dr. Hartogsweg in het noorden en bevat in essentie de monumentale Westhal, het Poortgebouw en het EHBO-gebouw van de oude ENKA-fabrieken inclusief de directe omgeving.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Jan-Frans de Leeuw, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 680 165.

Ede, 25 juni 2014.

Naar boven