Logo Lingewaard
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Fort Pannerden, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 12 juni 2014 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Fort Pannerden

De aangebrachte wijzigingen zijn genoemd in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Fort Pannerden was voorheen in gebruik en bestemd tot een cultuurhistorisch monument. De afgelopen jaren is het Fort ingrijpend gerenoveerd. Voor een gezonde exploitatie van het Fort dient het Fort een aantal functies te verkrijgen waarbij respect voor en rekening gehouden moet worden met de natuur in natuurgebied Klompenwaard, de ligging in zowel EHS (Ecologische Hoofd Structuur) als in Natura 2000-gebied. Daarnaast is er de noodzaak om voldoende parkeergelegenheid aan te leggen ten behoeve van deze functies op een logische en zo min mogelijk voor de natuur en zijn omgeving belastende locatie.

De nieuwe functies die het Fort verkrijgt zijn: museum (Fortgeschiedenis, munitiekunde en streekgeschiedenis) en Informatiecentrum (Rijkswaterstaat, Staatbosbeheer en Waterschap Rivierenland). Daarbij verkrijgt het Fort een beperkte horeca- en congresfunctie met de mogelijkheid enkele culturele evenementen per jaar te organiseren waaronder exposities.

Het bestemmingsplan Fort Pannerden met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 26 juni 2014 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.1705.47-VG01);

  • Het bestemmingsplan is digitaal (in pdf-vorm) in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen →actueel →bekendmakingen→bestemmingsplannen →naam bestemmingsplan invullen);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wro juncto artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 25 juni 2014

Naar boven