Logo Lansingerland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘BovenBerkel I, 4e herziening bestemmingsplan Groenzone, Berkel – Pijnacker’, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het bestemmingsplan ‘BovenBerkel I, 4e herziening bestemmingsplan Groenzone, Berkel – Pijnacker’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0022H04-VAST op 28 mei 2014 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn vermeld in de Nota Zienswijzen en Staat van wijzigingen bij het raadsbesluit. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bestemmingsplan

Onderhavig plan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’. Het plangebied betreft het gebied tussen de Groenzoom en de Noordersingel, vanaf de Meerweg tot huisnummer 39 alsmede het perceel aan de Meerweg 61 te Berkel en Rodenrijs.

Het gebied wordt aan de noord-, west- en zuidzijde begrensd door het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’ en aan de oostzijde door zowel het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’ als het bestemmingsplan ‘Lint-Noord’ (grens Noordersingel). Het perceel aan de Meerweg wordt aan de zuidzijde begrensd door het bestemmingsplan ‘Meerpolder’(grens met de Meerweg) en aan de overige zijden door het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’.

In dit plan wordt de ontwikkeling van 10 Ruimte voor Ruimtewoningen in de rand van de Groenzoom mogelijk gemaakt. Deze woningbouw is onderdeel van een groter aantal woningen dat uiteindelijk in de rand van de Groenzoom wordt gerealiseerd om de ontwikkeling van het recreatie- en natuurgebied Groenzoom te bekostigen.

Beroep

Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 25 juni 2014 tot en met dinsdag 6 augustus 2014 ter inzage. U kunt het plan inzien:

Gedurende de genoemde termijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Op de website van de Raad van State staat informatie over het in beroep gaan tegen besluiten van de gemeente.

Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op woensdag 7 augustus 2014 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven